Ummairah bertanggungjawab membuatkan emak bangun sangat awal pada hari pertama UPSR.

Ummairah bertanggungjawab membuatkan emak tidak selera makan dan tidur awal pada malam hari pertama UPSR setelah memberitahu emak beliau ada 8 salah dalam kertas pemahaman UPSR.

Ummairah juga menyebabkan abang dan kakaknya bersekongkol menipunya dengan mengatakan beliau ada 8 salah, sedangkan sebenarnya 9 (supaya motivasi dia tak down)

Ummairah juga telah terselamat dari pergi ke sekolah di Permatang Badak dengan bas Bee Huat (ancaman ayah kalau tak dapat 5A)

Mujur abangnya tidak berada di Malaysia ketika ini, jika tidak pasti dihujani dengan panggilan-panggilan telefon meminta hadiah. Hmm, hadiah apa yang mahu diberi kepada Ummairah ini ya? (Bagus 2 kali sebab hadiah kat sini murah! hehe..)

Hadiah apa ya untuk Ummairah?

  1. Anak patung? (Ummairah dah besar)
  2. Buku (buku lagi! Ummairah dah bosan. Faham2, sudah selalu beli buku, Ummairah mesti mahukan sesuatu yang lebih up lagi untuk ini. ~Dia high taste!)
  3. Helikopter control (hehe… ini hadiah supaya abang dia boleh tumpang ni)
  4. Ah, nantilah fikirkan waktu jalan-jalan di Beijing Lu.

Apapun, congratz Ummairah yang selalu kena ejek dengan adik-beradiknya. You have overcome all the odds, you prove you are no longer the ugly ducklings but has transformed into a beautiful swan (yang hitam sikit) :p

Ummairah

p/s”: Orang di China ini bekerja sangat awal. Pukul 8 jalan sudah bising (weekend) dan kurier sudah mengetuk pintu bilik. Housekeeping pun datang pukul 8. Mereka sangat rajin.