Seronok pula rasanya buat ala-ala press conference ni. Jimat masa di kala ada banyak benda hendak ditulis tetapi tak tahu macam-mana nak bermula. Jadi dipersembahkan kepada anda sekali lagi, sidang media #2 dengan Mr President of Sabrination.

Q: How’s your new place?

A: Initially, memang a little bit awkward. I don’t know what to expect. Tetapi sekarang rasanya, I have got the hang of thing. Rasa macam dan 2 minggu di sana. People are friendly, I am adapting well into the new role and hopefully things will improve from here.

One huge difference dengan tempat lama adalah the warm and friendly culture. Di sini lunch biasanya dalam kumpulan kecil ataupun secara individu sahaja (tapau di office), di MV biasanya lunch beramai-ramai (8-10 org) dan more laid back. Waktu mula-mula sampai ada juga rasa nak ter-shout “Good Morning” dengan enthusiastic kepada semua orang (kebiasaan di MV), tetapi waktu suara baru je nak keluar baru terlihat suasana yang berbeza. People are friendly too here, but not that expressive. It is more Asian and reserved here.

Q: Macam mana status Project AB?

A: Last week, very positive. Tapi this week nampak macam momentum dah hilang. Bola dah ping, tengah tunggu pong je sebelum di ping semula. Kalau tak pong juga anytime this week, kira misi gagal, abort mission lah.

(soalan ni tak faham tak apa. Teknikal jargon. hehe…) :p

Q: Kenapa slow sangat progress projek AB?

A: Tak sure owner nak buka tender ataupun just nak buat direct negotiation. Requirements owner pun tak dapat lagi. Very early to say anything now.