I am not a work-a-holic.

But after many intense and hectic weeks, I suddenly find too much time in my hands (not that I am complaining though). 🙂

And mind you, I said this after spending 10 hours in the weekend to attend my MBA class. We are now in the OB module where everything is 100 times slower than in the HRM module. At work, it is nearing December. We have completed the submission of our annual performance review, most tasks for the year have been completed so I can breathe easier at least for another month.

Sebenarnya minggu ini adalah minggu yang pack juga untuk saya. Pagi Sabtu picnic office di Sg Tekala, pukul 12 berkejar ke Shah Alam untuk kelas, malam dating dengan Pn Wifey di Citta Mall. Ahad pagi, kelas lagi. Ahad petang dan malam spend time dengan wifey di rumah.

Tengok jam, baru pukul 8.15. Fikir-fikir apa nak buat, surf internet tak tentu hala, tengok jam sekali lagi baru pukul 8.30.

Saya sangat bersyukur dengan nikmat masa lapang yang diberikan olehNya. Sesungguhnya memang tiada penjelasan lain. Kalendar yang penuh tidak bermaksud sibuk. Masa kosong tak berbuat apa-apa tidak bermaksud lapang.

I am just grateful! 🙂

Kenapa saya pilih untuk buat MBA dengan weekend mode?

  • Biasanya MBA weekend ini adalah untuk professional dewasa yang bekerjaya.
  • Selain dari degree, minimum requirement adalah tiga tahun pengalaman kerja, jadi opportunity untuk networking itu luas.
  • Saya berpeluang untuk berjumpa eksekutif dari pelbagai latar belakang industri dan cara analisis yang berbeza. Selain dari belajar dari pensyarah, banyak benda yang saya belajar dari peers.
  • Generally professional yang further study ni adalah dari jenis orang yang smart dan ada bright future jugak. So, interesting bergaul dan bertukar-tukar fikiran dengan diorang ni.
  • Picture di atas adalah ketika kami sedang buat discussion untuk subjek OB. One thing I note, discussion time undergrad dengan time post grad memang lain. Terasalah discussion post-grad ni macam discussion orang tua.

 

Sabri
Student