I have one soft spot for coffee that I have to admit.

I am not quite a coffee drinker. I enjoy both coffee and tea equally well.

Tapi bila saya tengok orang minum coffee pagi-pagi at their workstation¬†(bukan yang tengah pegang cup sambil berjalan or yang minum kat kedai or yang minum dekat rumah), saya ¬†rasa macam “Wahhh… cool nya dia…”.

Tak kisah lah, branded coffee or just nescafe.

NESCAFE-MUG_HR_merge

Actually dah lama dah saya notice saya senang kena awe-struck by morning coffee drinker ni.

Aroma kopi di waktu pagi tu, cool. Memang boleh buat mata cerah sekejap (tapi tak semestinya hilang mengantuk). It just jolt you.

Saya rasa cool bukan sebab apa, sebab susah saya nak buat.

First sebab malas. Dah sampai lepas tu nak kena pergi pantry untuk buat coffee. Trouble some.

Kedua, kalau nak beli tiap-tiap hari, it doesn’t make financial sense for me. Satu cup je dah berapa.

Ketiga, coffee yang saya suka ada gula. I try to reduce my sugary intake. My line of thinking, better reserve that sugary quota for something else that is more worth it.

Keempat, ketika di Mindvalley dulu I got the impression that coffee is bad for your health. Maybe it is, maybe it’s not. But I still take it moderately. No sense teaching myself to be addicted to coffee.

But. the act of drinking your morning coffee is cool.

And to all morning coffee drinkers out there, you are cool. (drooling eyes). hehe…

sf

Sabri
Social Coffee Drinker