Sabri.me, Inside Out

A-Type Geek, All Around Family Man

Category: Life Skills (Page 1 of 6)

Psikologi Kejayaan: Dressed for Success

Wife saya selalu bertanya dan mempertikaikan apabila saya mengatakan kepada beliau, “Esok abang ada presentation penting, abang nak pakai baju belang merah tu”. Beliau tidak nampak kepentingan dan kelebihan ataupun perbezaan baju yang saya pakai pada presentation saya nanti.

Saya percaya pada psikologi kejayaan. Hidup ini, diri kita ini macam kereta lumba di litar F1. Kita boleh ubah “setting” (cara kita duduk, cara kita berjalan, cara kita “command attention”, cara kita bercakap sebagai contoh adalah setting-setting yang dapat diubah untuk meninggikan peluang kita untuk berjaya). Jadi, dalam keadaan 50-50 atau di saat-saat genting, tidak ada istilah over-prepare. Jika baju saya boleh memberikan saya 0.01% lebih kebarangkalian untuk berjaya, I will do it.

Bukankah pemenang pingat emas dan perak acara pecut 100m sukan Olimpik dibezakan cuma kurang dari 1 saat. Cepat 1 saat dapat emas. Lambat 1 saat, melepas.

Saya pernah dan selalu mengadakan seminar atau talk kepada public. Pressurenya tidak sama ketika membuat pembentangan korporat. Di depan public, you can be yourself and you can crowd-control. Tetapi di dunia korporat biasanya pembentangkan dilakukan untuk bos-bos. You are expected to be polished and to know what you are talking about. Berbeza dengan public yang biasanya datang atas kerelaan sendiri, dalam dunia korporat pembentangan dilakukan kepada stakeholder. Pembentangan di dunia korporat biasanya ada tujuan seperti untuk nendapat approval atau buy-in. Dan kita tidak akan mendapat standing ovation selepas membuat pembentangan di dunia korporat. Upside limited, downside, bottomless.

Pendek cerita, audiences mungkin akan lebih hostile. Sesi Q&A tidak ubah seperti satu episod dalam Dragon’s Den atau Shark Tank.

Dalam keadaan seperti itu, untuk present dengan memakai kemeja pink ketika membuat pembentangan penting adalah seperti seekor kambing yang sukarela masuk kandang harimau. Sengaja mengundang kontroversi dan masalah. (melainkan of course jika baju pink anda itu adalah sebahagian strategi mengendurkan suasana dan anda tahu apa yang anda buat).

Personally, untuk presentation ke “atas”, saya suka bersedia dengan baju belang merah saya. My “power dress”. Untuk briefing, saya prefer kemeja krim dengan kotak-kotak kecil. Untuk meeting dengan “friendly” colleagues, baju belang pink. Untuk meeting dengan “hostile” parties, power dress saya sekali lagi.

Baju anda tidak akan membantu jika “isi” anda tidak cukup oomph.

Sama dengan kereta lumba F1, minyak yang digunakan tidak akan bermakna jika enjin anda tidak efisien.

Tapi jika isinya setanding, perbezaan 0.01% sudah pasti akan memberi sedikit perbezaan.

 

Sabri

p/s: Bagaimana dengan Steve Jobs, Mark Zuckerberg dll? They are a billionaire and they own their own-billion dollar business. Their “power” is in their larger than life persona. For every Steve Jobs and Mark Zuckerberg out there, don’t forget that there are Elon Musk and Jack Dorsey. These guy take the “other” route which is easier for us, the mere mortals to emulate.

Btw, power dressing does not mean overdressing. You don’t wear suit when the highest ranking person in the room doesn’t wear one. You will look like a clown. Power dressing mean, you put your game face on, suited for the ocassion.

Obama during campaign trail: This power dress is to endear him to the voter. It says, "I can relate to you. I am not better than you. I am one of you.

Obama during campaign trail: This power dress is to endear him to the voter. It says, “I can relate to you. I am not better than you. I am one of you.

YB Nizar ketika krisis MB Perak. Walaupun ketika itu beliau bukan lagi MB Perak (sedang fight untuk mempertahankan kerajaan ketika itu) tali leher yang dipakainya adalah power dress beliau. Ia memberitahu semua, saya MB Perak yang sah!

YB Nizar ketika krisis MB Perak. Walaupun ketika itu beliau bukan lagi MB Perak (sedang fight untuk mempertahankan kerajaan ketika itu) tali leher yang dipakainya adalah power dress beliau. Ia memberitahu semua, saya MB Perak yang sah!

Leadership : Perbezaan Taraf Seorang Pemimpin

Ketika saya di tahun akhir pengajian sarjana muda dahulu, seorang pensyarah yang saya amat segani meminta saya (dan seisi kelas dalam 15 orang ketika itu) berjanji kepada beliau yang kami akan menyambung pengajian selepas ijazah kepada tahap setinggi yang boleh dan jangan berhenti setakat ijazah sarjana muda.

Beliau sudah beberapa kali menyentuh mengenai perkara tersebut dalam kelas sebelum ini, tetapi dalam kelas tersebut beliau mengingatkan kami sekali lagi. Bila kami tanya kenapa, beliau cakap ia akan mengubah cara kita berfikir. “Bila you dah ada master, cara you fikir akan jadi lain. Cara orang master fikir tak sama dengan orang bachelor, cara orang PhD fikir, tak sama macam orang master”, kata beliau. Beliau ketika itu sedang menyambung DBAnya secara part time.

Bila ditanya, apa yang lainnya? Beliau menjawab, “You ada kawan yang tak ambil degree?”. “Cara dia fikir dengan you fikir sama tak?”. “Haa. Macam tulah”.

Satu penerangan yang simple, tapi jelas.

Yang buat saya kagum dan meletakkan merit yang tinggi kepada nasihat beliau adalah beliau bukanlah ahli akademik “tulen”. Beliau dari industri, dan merupakan ahli korporat “branded” sebelum menyertai UTP, pernah menjadi CEO Fedex Malaysia dan antara tokoh senior dalam Sime Darby sebelum itu. Dan memang pendapatnya bernas, praktikal dan saya banyak belajar dengan beliau.

Tapi saya bukan mahu bercerita mengenai beliau. Saya nak bercakap mengenai pemimpin. Negara kita ada pemimpin. Hidup kita, kita berjumpa pemimpin. Ada macam-macam pemimpin. Ada pemimpin bagus, ada pemimpin tidak. Ada pemimpin tahap dunia, tahap regional, tahap nasional, tahap negeri, tahap kampung, tahap persatuan dan macam-macam tahap lagi.

pensyarah bisnes

Suka atau tidak, kita terpaksa mengakui Tun Dr. Mahathir pemimpin yang bagus dan boleh dikatakan tahap dunia. Beliau bukan sahaja boleh memacu kemajuan Malaysia, mengawal keadaan dalam negari dan juga pada masa yang sama membantu negara-negara dunia ketiga yang memerlukan pemimpin seperti beliau. Pemimpin tahap dunia yang berada dalam kelas visionaries. Perdana Menteri selepas beliau, agak struggle untuk menyamai atau mengatasi pencapaian beliau, walaupun tidak kurang tokoh dan karismanya, tetapi mungkin sekadar pemimpin tahap nasional sahaja.

Mereka tidak ada sesuatu yang Tun Dr Mahathir ada.

Wawasan dan idea.

Mereka kurang nampak apa yang Tun nampak.

Begitu juga kita, jika kita seorang pemimpin atau mahu jadi pemimpin.

Kita kena ada wawasan dan kita kena ada idea.

Kalau tak ada, kita kurang oomph sebagai pemimpin. Orang yang kita pimpin akan rasa seperti mereka tidak dipimpin. Lost. Mereka tidak rasa terinspirasi. Macam mana kita nak tahu kita tak ada idea?

Pertama, kalau kita memang tidak menghasilkan idea, itu jelas sekali. Kedua, jika idea kita sentiasa berkisar kepada buat sesuatu dengan lebih pantas atau lebih besar, maka itu pun tanda kita tidak ada idea dan tahap kepimpinan kita tidak tinggi mana. Buat benda sama, tetapi lebih gah.

Step away, recharge. Take one or two year out. Be a follower again kepada pemimpin kelas lebih lagi tinggi. Anda akan belajar lebih banyak. Lawati industri lain. Ambil kelas formal.

Kata bekas boss saya- Vishen, seorang lagi pemimpin kelas dunia yang pernah saya kenal; “Kita tak boleh selesaikan masalah dengan cara brainstorming cari penyelesaian untuk masalah itu. Kita kena cipta penyelesaian yang buat masalah asal kita tadi, tak relevan terus.”

Itu tuan-tuan dan puan-puan, cara menyelesaikan masalah tahap pemimpin kelas dunia.

Selesaikan masalah dengan cara buat masalah itu tidak akan jadi masalah lagi.

Address the root cause, not the symptoms.

Jangan Terkejut Jika Berjumpa Artis Drama

Dalam hidup ini kita tidak akan dapat elak dari bertemu dengan artis drama.

Bukan drama TV, tapi drama yang betul-betul.

Namun saya bersyukur, artis drama yang banyak saya jumpa bukanlah dari jenis membesarkan kekurangan orang, lebih kepada artis drama yang nak tunjuk dia lebih baik dari orang.

Well, I can live with that.

Because, I don’t give a damn. 😀

They can say all they want, none of it is our concern. And it should stay like that.

Sebab once kita offended ataupun get emotional dengan “artis drama” ni, lebih over-acting diaorang boleh jadi.

overact

 

Pesanan Untuk Adik | Panduan Hidup

Hidup di dunia ni, macam berenang dalam sungai.

Kalau penat, tak boleh berhenti. Nanti tenggelam lemas. Apa yang boleh kita buat, perlahankan sikit pace kita, atau stop kejap, kawal diri untuk terapung. Kita tak boleh release control on ourself. Kalau kita buat macam tu, lemas lah kita.

Begitu juga dalam perjalanan hidup ini. Kalau kudrat kita sikit, lebih mudah untuk kita go with the flow. Ikut arus.

Tapi bila kita rasa arus tu menuju ke tempat yang salah atau bahaya, waktu tu lah baru kita mengerah semua tenaga kita untuk lawan arus.

Kita tak boleh lawan arus sentiasa, nanti kita penat bila keadaan betul-betul tenat. Pick our battle. It’s okay to lose the battle as long as you still win the war.

hidup ibarat sungai mengalir

Video Inspirasi | Tips Penulisan Novel (Crash Course)

Isteri saya bercita-cita mahu menulis novel. Saya tahu jika saya bercerita direct kepada beliau, atau menulis tips menulis novel beliau susah hendak dengar. So, I created an instructional video dedicated to her. Crash Course Penulisan Novel. Di harap anda mendapat manfaat dari video ringkas ini! 🙂

 


 

Untuk lebih banyak video-video seperti ini, let me know what other topics you want to learn about! 🙂

Tips Menjadi Pemimpin Berkarisma Yang Hebat | Kepimpinan

Apakah ciri-ciri seorang pemimpin berkarisma yang hebat? Bagaimana sesiapa sahaja boleh menjadi seorang pemimpin yang hebat. Dalam post terdahulu (klik di sini), saya ada menyentuh sedikit mengenai rahsia pemimpin yang efektif. Untuk post hari ini, saya ingin berkongsi 3 lagi teknik untuk menjadi pemimpin yang disegani.

Sebagai sambungan dari siri video inspirasi sebelum ini, saya sediakan dalam bentuk video. 🙂

 

Share, comment atau like jika anda rasa ia bernilai. 🙂

 

Sabri

Bagaimana Untuk Menyesuaikan Diri di Tempat Kerja Baru

Dulu, saya ada merakamkan beberapa video dalam siri “Pesanan Untuk Adik”. Minggu lepas for some reason, saya menonton kembali video-video tersebut. Saya terkejut kerana secara puratanya video-video tersebut mempunyai lebih daripada 50 views!

Okay, jumlah tersebut adalah agak pathetic sebenarnya jika dibandingkan dengan video-video oleh blogger yang lebih cool dan comel dari saya, tetapi based on my own benchmark, itu sudah sangat hebat! (sebab adik saya ada 3 orang je!). Bila saya menonton semula video-video tersebut, saya dapati walaupun menonton video tersebut sangat painful (menonton rakaman diri sendiri sentiasa memberi saya perasaan seperti itu, sentiasa rasa boleh buat yang lebih baik), tetapi contentnya sangat relevan dan bagus.

Jadi saya bercadang untuk meneruskan rakaman-rakaman video inspirasi tersebut (minus my face).

Presentation untuk video-video ini saya ada yang saya buat sendiri menggunakan PowerPoint atau Keynote dan ada yang saya dapatkan dari pelbagai sumber, yang terpenting adalah, what you get from that video. Saya berharap ini akan dapat membantu saya memenuhi target posting untuk 2012 (setiap Isnin dan Khamis tanpa gagal!) 🙂

Short Cut Untuk Diterima Dengan Baik di Tempat Baru

Berpindah ke tempat baru adalah perkara yang menggusarkan. Kita tak pasti sama ada kita dapat perform sebaik di tempat lama, kita tak pasti sama ada kita akan diterima dan banyak ketidak pastian lagi.

Salah hemat, kita mungkin akan dilabelkan dengan label-label yang menyukarkan kita untuk perform. Tonton video di bawah untuk tips-tips bagaimana untuk menyesuaikan diri di tempat kerja yang baru! 🙂

Saya sebenarnya target untuk menghasilkan mini video sepanjang 5 minit dalam pelbagai tajuk kehidupan, tetapi buat masa ini masih tersasar kepada 7 minit (tetapi tidak berjela-jela, don’t worry). Instead of waiting or editing the video to reflect this, saya decided untuk go ahead sahaja.

Video-video awal ini mungkin agak “raw”. I strive to improve dalam video-video akan datang! 🙂

Komen, share ataupun like jika anda merasakan video ini bermanfaat!

 

Sabri

Page 1 of 6

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén